Garbage #10

36 tankar om “Garbage #10

   • Så jobbigt och dramatiskt. Vad rädd du måste ha varit. Otroligt bra att du lyckades larma. Igår morse tänkte jag: ”Hur får vi reda på om det har hänt något allvarligt med RC?” Och sen dyker du upp. Sex timmars väntan låter som om det var något fel, jag har varit inne för liknande och då är det snabba ryck, ”Rädda hjärnan”- utryckning. Så skönt att du mår bättre, men jag förstår att det krävs massor med träning. Hoppas att du snart återfår balansen och stadgan i kroppen så att du kan ta dig ut i naturen igen. Varma hälsningar och tankar till dig.

   • Tack för varma hälsningar.
    Som strokepatient bör man få körförbud och i allvarliga fall anmäld till transportstyrelsen om indraget körkort. Om detta har min läkare inget sagt. Igår hade jag permission från USÖ i 4 timmar, även idag. Jag kunde knallat in i lägenheten, hämtat garage och bilnycklar och sedan vinglat ut i trafiken. Man blir mörkrädd för läkarna i den svenska sjukvården.
    På onsdag skall läkare, kurator,sjukgymnast och lite annat folk förkunna min dom.
    Min prognos är god. I bästa fall får jag bo hemma och åka på arbetsterapi och sjukgymnastik på USÖ.

 1. Har lagt märke till att du inte lagt ut några nya inlägg på ett tag. Hoppas allt är bra, kanske en välbehövlig bloggpaus eller annat som tar upp din tid. Bloggvärlden finns kvar och jag ser fram emot när du dyker upp igen. Sköt om dig!

  • Den 9 april fick jag en stroke. Har sedan dess legat på USÖ. Idag har jag fått permission. Fått åka hem utan övervakning under dagen. Blir så även i morgon. Går 2 ggr/ dag på arbetsterapi och sjukgymnastik. Prognosen ser bra ut. Men måste ha rollator tills jag får ordning på balansen.

   • Men nej!!!! Har ärligt varit lite oroad när du så plötsligt försvann med dina inlägg från bloggen. Nu vet jag inte vad jag ska skriva, det här kom så plötsligt. Trots att jag inte känner dig så känns det ändå som att jag ”känner” dig så pass mycket att jag just nu är lite skakad. Hoppas innerligt på snar återhämtning min vän. Är tacksam över att nu veta men väldigt ledsen över orsaken. Nu håller jag mina tummar för att det hela löper på åt rätt håll. Styrkekramar från Anita

  • Den 9 april fick jag en stroke. Har sedan dess legat på USÖ. Idag har jag fått permission. Fått åka hem utan övervakning under dagen. Blir så även i morgon. Går 2 ggr/ dag på arbetsterapi och sjukgymnastik. Prognosen ser bra ut. Men måste ha rollator tills jag får ordning på balansen.

   • Jag kände på mig att det var nåt och inget resa med båten. Så skönt ändå att det var lindrigt och inte värre, även om det är illa som det är. Hoppas att du återhämtar dig helt och kan du gå runt i naturen som du älskar så mycket!
    Hände det hemma?

   • Jag vaknade på morgonen i vanlig ordning men kände domning i höger hand och underarm. Sedan kom ut i vardagsrummet, där gav högerbenet vika. Där låg jag som en fisk på torra land. Det tog mig en ½ timme att ta mig upp. Jag förstod direkt att jag fått en stroke. Jag ringde 112, tog hissen ner och mötte ambulansen. Det tog 6 timmar på akuten + röntgen innan jag hamnade på en avdelning.

   • Du hade tur att du kände att det var allvar. Men sex timmar på akuten. Med stråk! Galenskap.
    Nu gick ju bra, men det är ju inget man vet i förväg. Var alla där värre än du var?

   • Man ser andra på avdelningen som fått det värre. Som typ fått afasi. Det finns så många grader av stroke. Idag har jag permission från USÖ hemma till klockan 18:30. När jag får bo hemma och ha dagvård på USÖ blir det en mer utförlig berättelse om mitt händelseförlopp.
    Tjoho!

  • Så glad att se dina kommentarer men fy vad tråkigt. Trots att vi inte känner varann så har tänkt på dej och undrat. När man bor ensam är det inte lätt om man blir akut sjuk. Krya på dej. Kramar från Minton och mej

 2. Jag säger som alla andra att det känns som vi känner varandra efter alla år på Windows Live Spaces och WordPress.. Jag har kikat in då och då och trott att du varit lite bloggtrött.. Skönt att du klarade av att skaffa hjälp så att du kunde få vård.. håller tummarna för dig nu att du ska återhämta dig snabbt..och bra..tänker på dig kram Nicki…

   • Färdtjänst har du rätt till i alla fall så länge du inte är helt återställd.. Även hemlarm.. en liten apparat som du kan ställa var som helst hemma sen kan du ha en larmknapp som armband.. Om du ramlar blir sjuk med mera så trycker du på knappen då kommer personal hem till dig på nolltid.. En trygghetsgrej med tanke på hur svårt du hade att ta dig upp när det hände.. Min granne har en sån hemma..Hoppas i alla fall att din helg blir så bra som det bara går..
    Kram Nicki..

   • Jag har ansökt om färdtjänst. Nu har jag sjukresor från USÖ till hemmet (vid permission). Jag kommer även att få ett personligt larm.
    Kram, Darkie

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: