Open Art Örebro #8

Art: Fishing / Artist: Diao Wei (China)

Diao Wei är en tydlig företrädare för samtidskonsten i Kina. Han arbetar i stora format med starka intryck och dynamiska kombinationer av djur- eller människokroppar mot givna rumsligheter. Lika mycket som hans verk kan vara minutiöst skulpterade, kan ytan få starka färger och texturer som ger dem en surrealistisk eller fantastisk – drömsk – ton.

Annonser

9 thoughts on “Open Art Örebro #8

  1. Det här konstverket tycker jag väldigt mycket om och jag håller med om att det var till fördel att se den ur olika vinklar. Tycker den undre är något bättre då den även har en vackrare bakgrund med den gamla bron och grönskan. Sen gillar jag det blå som går ihop lite med vattnet. Skulpturen smälter in väldigt fin och nog är det synd att den inte får vara kvar.

    • Tackar.
      Den undre bilden med Vasabron i bakgrunden är fin. Vi får se när Open Art är avslutat vilket eller vilka verk som kommunen köper in. Tyvärr får inte allmänheten göra sin röst.

      • Lite synd, det borde ju vara allmänheten (alla) som ska få ta del och vara med och välja. Men det är säkerligen en kostnadsfråga som är haken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: