Söndag 14 Maj 2017

Igår tog jag mig en uppfriskande (5:45-7:45) promenad t/r till utfodringen. Det var plus 8 grader i luften och det småduggade från himlen. Promenaden tog ganska exakt två timmar. Systemkameran lämnade jag hemma. Vilket visade sig vara jäkligt dumt. För rätt som det var fick jag syn på det omaka paret, Grågåsen och Kanadagåsen. Döm om min förvåning, de hade fått ungar. Jag smög på dom i 20 minuter. Men jösses vad de var vaksamma. Att försöka ge sig på konststycket att zooma med en mobilkamera är lönlöst. Därav blev bilden som den blev. Träffade även på vår landskapsblomma, Gullvivan. Den är fridlyst i vårt landskap. Så här kan jag misstänka att ett brott har begåtts.

Annonser

20 thoughts on “Söndag 14 Maj 2017

 1. Vad synd att du glömt kameran.. Hur vanligt är det att olika arter/fåglar bildar par jag har aldrig hört talas om det..Ja gullvivan även blåsippan är ju fridlyst, en bloggvän till mig visade i sin blogg ett knippe blåsippor i ett glas på sitt köksbord för några år sedan .. jag var tvungen att kommentera att man inte får plocka dom sen var hon tydligen inte min vän längre 😦 Ha en fin start på veckan kram Nicki…

  • Att jag skulle glömt systemkameran hemma kan jag inte minnas jag gjorde. Det är ett aktivt val man gör. Detta var aldrig tänkt som en fotovandring. Skulle bara knalla fram och åter till utfodringen. Jag tror det är ovanligt att olika fågelarter bildar par och dessutom får ungar. Blommor är ett känsligt kapitel för många människor.
   Kram, Darkie

   • Då gör du som mig ibland har jag ingen lust att släpa på kameran då får den stanna hemma.. och i nödfall har jag min mobil.. ifall något roligt dyker upp. Kram Nicki…

   • Jag orkar inte släpa på systemkameran så fort jag ska ut. Kamerahus, objektiv och batterigrepp väger en del. Mobilen är dock alltid med. Det är ju en livlina. Tjoho!
    Ha en fortsatt fin dag.
    Kram, Darkie

 2. Det låter som om det är läge att skaffa en liten kompakt med zoom, den stoppar du lätt i fickan. Gullvivefröna kan man ju skaffa utan att bryta mot fridlysningen, från någon som bor i ett annat län. Vi har massor med gullvivor på torpet och den får plockas hos oss. Likadant med blåsipporna. Väldigt grönt på marken ser det ut att vara hos er. Fin bild på gullvivorna och så gillar jag förstås bilden med grenen som är så ivrig att spegla sig så den nästan ramlar i vattnet.

 3. Men hur tänkte du. De bästa bilderna dyker upp när man inte har kameran med sig.
  Lite får vi se men bara en aning. Skön par. Hur ska avkommorna kallas nu? Cangre eller kangrå osv. 🙂
  Fin natur också.

  • Tackar.
   Haha! Ja hur tänker jag?
   Att varje gång jag ger mig ut, släpa på kamerahus, objektiv och batterigrepp är inte någon höjdare. Speciellt när promenaden inte är tänkt som en fotopromenad. Livet är fyllt av prövningar med eller utan kamerautrustning.
   Jag blev så överrumplad av att se att de fått ungar. Försökte ta mig närmare men de höll ett vakande öga på mig. Bra förslag på avkomman. Själv vet jag inte vad man skall kalla dom.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: