Efter Mordbranden

Bilderna är ifrån mordbranden den 13 januari i kulturreservatet Karlslund i Örebro. Brandkåren kunde inte rädda detta uthus. Det innehöll bland annat kapad och huggen ved till grillplatserna i reservatet. Dessutom material som en hembygdsförening hade där. Samtidigt som detta skedde gick ett automatlarm i själva huvudbyggnaden, herrgården. Brandkåren var snabbt på plats. Tack och lov blev skadan inte alltför stor.

Tyvärr tror jag inte man kommer att klara upp detta brott. Om man nu turligt nog skulle hitta förövaren/förövarna, verkställer jag gärna bestraffningen. Den kommer inte att vara smärtfri. Det är trots allt mina skattepengar man bränt upp.

mordbrand_2

mordbrand_3

mordbrand_4

Annonser

19 thoughts on “Efter Mordbranden

  • Tackar.
   Tack och lov hade herrgården inbrottslarm. Så när fönstren krossades gick automatlarmet. Det blev tyvärr omfattande rökskador. Jag gick förbi herrgården och från utsidan kunde man inte se något. Fönstren var bytta. ”Mejeriet” som syns på bilden klarade sig från detta hemska tilltag.

 1. Sorgliga bilder att beskåda, jag blir alltid extra ledsen och arg då det är sånt som inte går att få igen och som har stora kulturella värden. Det är svårt att hitta ord. Jag hoppas verkligen de får fast förövarna.

 2. Det är fördjävligt.

  Här brände man kommunens bilar, alltså bilar som jag som kommuninnevånare var delägare i. Fem stycken! Varför?
  Bara på pin kiv och för att någon/några tyckte det var kul?

  /Skvitt

 3. Polisen klarar inte upp tyvärr. Inte det heller och mycket annat är också ouppklarat. Sorgligt att vi har en poliskår som inte är på toppen i sitt yrkesutövning och resultat. Och det verkar hända mycket just i Örebro.
  Undrar vad det kan bero på. Undrar?

  • Tack.
   Det är en skrämmande värld vi lever i. När det gäller just denna mordbrand, kommer den med all säkerhet att aldrig klaras upp. I januari hade vi massor med bilbränder. Tillför denna mordbrand och jag blir förbannad, förskräckt och vilse. Om inte polismyndigheten klarar ut dessa. Hur fanken skall vi då leva tryggt.
   Örebro har tyvärr blivit en otrygg plats att leva i.

   • Tryggheten är borta sen ett tag tillbaka. Politiker är bara en skock jönsar som vet inget längre. Och har ingen handlingskraft i dig och låter Sverige förfalla.
    Framtiden har mörknat utan ljusning.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: