Stockholm – 21 oktober 2016

Några bilder innan färd mot Helsingfors.

stockholm_1

stockholm_2

stockholm_3

Annonser

20 thoughts on “Stockholm – 21 oktober 2016

 1. Stockholm hade klätt sig i finkläder för dig. Mellanbilden är så höstvacker- men sen gick det fort, träden släppte sina löv i ett huj. Fina reserapportsbilder av resans första etapp.

  • Tackar. Ja jösses vad fort det gick med löv fällningen. Den största skillnaden mellan Sverige och Finland är inte språket. Det är tullen i hamnarna. I Helsingfors väntade 5 tullare och 2 sniffande hundar. I Stockholm var det helt tomt på tullare och hundar. Till fördel för mig.

   • Det är skillnad på tullar och tullar. Men de ryska tullarna, i alla fall när jag var liten, var något i hästväg. Pust.

   • Det stämmer. Första gången jag var i Riga, gick tullarna igenom alla bilar som skulle tas ombord. När vi sedan kom till Stockholm var det samma visa igen. Misstänker att många bilister blev förbannade. Haha!

   • Nu kommer jag ihåg en gång vi skulle till Finland till jul: folk fick öppna julklapparna! Vi kom undan för att det låg gamla kläder överst i julklappskassen och pappa sa att det bara var en kasse med kläder som skulle till våra kusiner. Men det är väl på förekommen anledning, vill jag tro, som det är strängt i tullarna.

 2. Det händer grejer på Östersjön nu, mycket militär aktivitet är på gång igen efter ett antal år med dess frånvaro. Härliga och typiska höstvädersfärger. Tog du dig en tur på Grönan också?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: