Fairly Large Cruise Ship

M/S AIDAmar som fartyget heter, låg i torsdags förtöjd vid Vikingterminalen. Sedan hon kastat loss, drog hon en repa upp till Birkaterminalen. Lät mistlurarna ljuda (snacka om att det lät), för att visa att jag är störst. Därefter vände hon och stävade vidare ut från Stockholm, mot nya mål. (Bilderna är tagna med mobil).

AIDAmar1

AIDAmar2

Annonser

14 thoughts on “Fairly Large Cruise Ship

  • Helt klart en tjusig dam. 🙂
   När hon lämnade Stockholm var hon på väg till Rotterdam. I skrivande stund är hon på väg till Tallinn. Liksom det går att följa alla flygplan via radar i realtid, går det även att följa fartyg på Internet.

 1. Rolig målning av båten. Uppenbarligen bör jag använda mobilen lite mer till att fota med, men den känns så klen i handen, haha! Fina soliga foton! Är du på väg?

  • Tackar.
   Visst är hon läcker. Hon är från Tyskland. Jag har aldrig med mig kamera på kryssningar till Mariehamn. Onödigt släpande. Skall man iland över dagen, är det en helt annan visa. På väg? Som jag skrev i förordet, var detta i torsdags. Det var en 22 timmars kryssning Stockholm-Mariehamn t/r. Nu sitter jag vid datorn och är lite småledsen, för att jag för första gången på länge missat Metallsvenskan i Örebro. http://metallsvenskan.com/page/

   • Jag läste att det var i torsdags men förstod nog inte riktigt vart båten for och om du for vidare eller…

    Tråkigt att du har missat konserten!

   • Jag hade inte koll på läget när jag bokade kryssningen, gällande Metallsvenskan. Kanske berodde det på priset. Fick resan genom facket. Betalade 165 kronor för bussresa, kanonfin hytt (på däck 9) med sjöutsikt + en mumsig frukost dagen efter. Det var massa grupper under 3 dagar. Bara att vänta till nästa år. Tjoho!

   • Så är det.
    Metallsvenskan är dyr. För det är kanske bara 3-5 band som man vill höra, under dom 3 dagarna. Kryssningen blir inte heller så billig, om man skall besöka taxfree. Vilket är ett måste. Man tjänar dock mot att handla i land, stora pengar. Speciellt om man åker med Birka. Åker man med Viking eller Silja rederierna, blir det betydligt dyrare. Deras taxfree shoppar är inget hit.

 2. Mäktiga fartyg! Min inställning till stora kryssningsfartyg är kluven. Det absolut värsta exemplet är kryssningsfartygen som går in i lagunen i Venedig.Helt sanslöst!
  Men det finns bra exempel också. Om det inte var så dyrt så skulle jag gärna pröva Hurtigrutten i Norge.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: