Örebro OpenART 2015 #5 – Random #1

OpenArt2015_1

OpenArt2015_2

OpenArt2015_3

OpenArt2015_4

OpenArt2015_5

OpenArt2015_6

OpenArt2015_7

28 thoughts on “Örebro OpenART 2015 #5 – Random #1

 1. Jaså du har också vandrat runt med kameran i Örebro. Jag har en mapp bilder därifrån ligger i datorn och väntar. Snyggt ljus i bilden.

  • Alicia Martins jättebokskulptur visar en kavalkad av över 5000 böcker som till synes trotsar gravitationen, stoppade mitt i en rörelse. Genom att skulpturen är konstruerad med en robust kärna och ett löst yttre gör det att böckernas lösa sidor är fria att blåsa och prassla i vinden. Vilket ger liv åt föremålen fyllda med kunskap.
   >>> Många av böckerna är skänkta till konstverket av Örebroare.

 2. Min favorit är också bollen med böckerna. Lekfull och suggestiv.
  Jag kollar och svarar också från mobilen som tex nu mitt i natten när jag av någon anledning inte kan somna om. Det går bra att se bilderna men sen brukar jag kolla den igen när jag sitter vid datorn. Men ibland sitter jag inte vid datorn på flera dag alls. Och då ändå hänger jag med.

  • Bollen: Jag kommer ihåg när konstnärinnan efterfrågade böcker från oss som bor i Örebro. Konstverket är gjort av massor med böcker från folk i Ö-o. Kul grej.
   För första gången på länge har jag sovit en hel natt, utan att vakna. Jag vaknade 6:30 och hörde regnet mot sovrumsfönstret. Kilade snabbt iväg, ut på min balkong. 🙂

   • Regn på natten med smatter mot fönstren har en skön effekt på sömnen.
    Hoppas att du får bra sömn i fortsättningen också. Man behöver det.
    Jag gick igenom bilderna igen och nu fastnade jag för bilden med kvinnan som blåser upp en chockrosa luftballong och alla soptunnorna i rad. Det är väl oxå en konstinstallation, eller?

   • Jodå, det är ett av konstverken som ingår i Örebro OpenART.
    Konstnärinnan med ballongerna finns på länsmuseet. Det är korta videosnuttar, där hon blåser upp olikfärgade ballonger, tills dom går sönder.

 3. Makalöst! Och skickligt fotade konstverk, du anstränger dig för att få till rena verk, vet jag och ser jag! Inte så lite avundsjuk på er för detta konstprojekt.

  • Tack.
   OpenART i Ö-o genomförs vartannat år. Det är ett jättetrevligt arrangemang från stadens sida. Lockar mängder med turister. Men som alltid, finns det dom som ogillar det. Konstverken finns både utomhus och i några gallerior + länsmuseet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: