Frövifors Paper Mill Museum

Sweden’s industrial cradle was in the Bergslagen forests, hydropower and ore base. From the 1500s, there is record of activity around Fröviån when the first iron mill was started up during the reign of King Gustav Vasa. Until 1891 produced bar iron then abandoned iron mill in the increasingly profitable paper.
http://froviforsmuseet.com/

Frövifors_1

Frövifors_2

Frövifors_3

Frövifors_4

Frövifors_5

Frövifors_6

Frövifors_7

Annonser

25 thoughts on “Frövifors Paper Mill Museum

  • Tack.
   Helt otroligt, att man bevarat en hel gammal fabrik, och gjort till museum. Det fanns så mycket detaljer, som jag skulle vilja fotografera. Jag får nog åka dit igen. Ligger ju bara 3 mil från Örebro.

   • Jag tycker att det är en utmärkt ide att förvandla gamla fabriker till museum. För det behöver man inte bibehålla, men ändå genererar lite inkomster.

 1. Supersnygg bildserie! Jag förstår att du vill åka dit igen, för det var just det jag tänkte när jag började titta på bilderna: så mycket det skulle finnas att fota där även om det du fotat redan blev toppen. Favoriter blir bildnummer två med kolvar eller behållare, bild nummer fyra med de pregnanta röda (!) hjulen och bild nummer sex med bulliga och runda former.

  • Tack.
   Ja du, det finns så mycket att plåta. Blev lite yr i mössan när jag var där. Kanske berodde det på vädret. Det var då det var som varmast under sommaren. Om man skall fotografera detaljer, har man och göra resten av året.
   Det är en guldgruva, för en skjutglad fotograf. För övrigt har dom konstutställningar och en jättesamling med ölburkar.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: